تحلیل رویدادهای مهم اقتصادی این هفته 25-30 اکتبر 2021

تحلیل رویدادهای مهم اقتصادی این هفته 25-30 اکتبر 2021

تحلیل رویدادهای مهم اقتصادی این هفته 25-30 اکتبر 2021

با توجه به اینکه این هفته انتشار بیانیه نرخ بهره را از بانکهای مرکزی کانادا، ژاپن و اتحادیه اروپا پیش رو داریم به نظر می رسد هفته معاملاتی شلوغی هم خواهیم داشت. همچنین، ایالات متحده، تولید ناخالص مقدماتی ( GDP) سه ماهه سوم و معیار تورم ترجیحی فدرال رزرو را منتشر خواهد کرد. با این حال با توجه به اینکه پیش بینی شده رقم  PCE  از 0.3٪ به 0.2٪ در ماه سپتامبر کاهش یابد مشخصا فشارهای قیمتی کمتری نسبت به قبل مشاهده می شود. پس با هم مروری داشته باشیم به اخبار مهم این هفته و فراموش نکنیم که توجه به اینکه در هفته گذشته چه عواملی باعث حرکات قیمت در بازار فارکس شده اند کمک کننده است. تحلیل رویدادهای مهم اقتصادی این هفته 25-30 اکتبر 2021

شاخص قیمت مصرف کننده ( CPI) سه ماهه استرالیا (27 اکتبر)

افزایش 0.8 درصدی دیگری مشابه با فصل قبل در رقم شاخص برای سه ماهه سوم پیش بینی می شود. با توجه به اینکه چگونه و چه قدر اقتصاد می تواند پس از قرنطینه های همه گیر شروع به بازیابی جایگاه خود کند، نتایج قوی تر از حد انتظار می تواند باعث ارزشمند تر شدن ارز استرالیا شود. با توجه به اینکه شاخص قیمت مصرف کننده یکی از معیارهای مهم در ارزیابی تورم است در صورت انشار CPI  بالاتر از انتظار، ممکن است بانک رزرو استرالیا ( RBA )  وارد عمل شود و احتمالاً با در نظر گرفتن افزایش نرخ بهره سعی در کنترل فشار قیمت‌ها نماید.

بیانیه سیاست پولی BOC (27 اکتبر)

هیچ تغییر واقعی در نرخ بهره 0.25٪ مشاهده نمی شود، اما بانک مرکزی کانادا ممکن است تغییراتی در خرید دارایی داشته باشد. ارقام اشتغال و تورم در ماه‌های گذشته از پیش بینی ها بهتربوده است، بنابراین BOC می‌تواند در مسیر پایان دادن به برنامه تسهیل خود تا دسامبر باقی بماند. این به معنای کاهش خرید هفتگی دارایی از 2 میلیارد دلار کانادا به 1 میلیارد دلار کانادا است. هر گونه تاییدی مبنی بر اینکه BOC ممکن است تا اواسط سال 2022 نرخ‌های بالاتر را مد نظر قرار دهد نیز می‌تواند برای دلار کانادا ( Loonie) مثبت تلقی شود.

بیانیه سیاست پولی BOJ (28 اکتبر)

انتظار می رود بانک های مرکزی ژاپن در حال حاضر نرخ های بهره و خرید اوراق قرضه را بدون تغییر نگه دارند. از نظر بسیاری از تحلیگران هرگونه انتظار چیز متفاوتی از این بیانیه داشتن بیهوده است چون بانک مرکزی ژاپن به ادامه سیاستهای داویشی تمایل داشته و به دنبال افزایش نرخ بهره نیست.

بیانیه سیاست پولی بانک مرکزی اروپا (28 اکتبر)

از بانک مرکزی اروپا نیز همچنین انتظار نمی رود تغییر واقعی در نرخ بهره یا خرید اوراق قرضه داشته باشد. در واقع، سیاستگذاران حتی ممکن است امیدها را برای افزایش نرخ بهره در سال آینده نیز از بین ببرند زیرا رکود تورمی همچنان یک تهدید قوی در منطقه محسوب می شود. علاوه براین ، بحران انرژی و مسائل زنجیره تامین نیز بر چشم انداز رشد تاثیر می گذارند.

تولید ناخالص داخلی سه ماهه سوم ایالات متحده (28 اکتبر)

پس از رشد قابل توجه 6.7 درصدی سه ماهه قبلی، انتظار می رود تولید ناخالص داخلی آمریکا این بار رشد کندتر و حدود 2.6 درصدی را نشان دهد. حتی با وجود اینکه کسب‌وکارها به آرامی فعالیت‌های عادی خود را از سر گرفته باشند؛ رشد ضعیف‌تر در وضعیت اشتغال و افزایش سطح قیمت‌ها احتمالاً هزینه‌های مصرف‌کننده را کنترل شده نگه میدارد. با این حال، هزینه های دولت و فعالیت های ساختمانی احتمالاً افزایش یافته است.

شاخص اصلی قیمت هزینه های شخصی () ایالات متحده (29 اکتبر)

این شاخص اطلاعات درستی در ارتباط با رفتار هزینه های مصرف کننده ارایه می دهد و از این نظر که فقط کالاها و خدماتی که برای مصرف اشخاص  است را اندازه گیری می کند از شاخص قیمت مصرف کننده یا همان CPI   متفاوت می شود. این معیار تورم ترجیحی فدرال رزرو است، بنابراین ناظران بازار احتمالاً در آن به دنبال سرنخ هایی از سیاست های سختگیرانه تر خواهند بود. با این حال با توجه به اینکه پیش بینی شده رقم  PCE  از 0.3٪ به 0.2٪ در ماه سپتامبر کاهش یابد مشخصا فشارهای قیمتی کمتری نسبت به قبل مشاهده می شود.
    • دسته بندی: تحلیل فاندامنتال هفتگی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *