فانتوم (FTM) چیست؟

فانتوم یک پلت فرم قرارداد هوشمند گراف جهت دار غیرمدور (DAG) است که با استفاده از الگوریتم سفارشی خود، خدمات مالی غیرمتمرکز (DeFi) را به توسعه دهندگان ارائه می‌دهد.

فانتوم همراه با توکن FTM بومی خود، قصد دارد مشکلات مربوط به پلتفرم‌های قرارداد هوشمند، به ویژه سرعت تراکنش را حل کنند، توسعه‌دهندگان فانتوم می‌گویند که سرعت تراکنش‌ها را به کمتر از دو ثانیه کاهش داده‌اند.

بنیاد فانتوم، که بر عرضه محصولات فانتوم نظارت دارد، در ابتدا در سال 2018 با راه اندازی OPERA، شبکه اصلی فانتوم ایجاد شد.

فانتوم یک پلت‌فرم قرارداد هوشمند غیرمتمرکز متن باز برای اپلیکیشن‌های غیر متمرکز ((DApp دارایی‌های دیجیتال است که به عنوان جایگزینی برای اتریوم ایجاد شده است. هدف فانتوم غلبه بر محدودیت‌های بلاک چین‌های نسل قبلی و ایجاد تعادل در سه مولفه: مقیاس‌پذیری، امنیت و عدم تمرکز است. این پروژه مجموعه‌ای از ابزارها را برای ساده‌ کردن فرآیند یکپارچه‌سازی DApp‌های موجود، و همچنین یک سیستم پاداش‌دهی پرداخت دقیق و ابزارهای داخلی DeFi ارائه می‌دهد.

فانتوم یک بلاک‌چین لایه 1 است که از مکانیزم اجماع مستقل لاکسیس (Lachesis) برای تسهیل DeFi و خدمات مرتبط بر اساس قراردادهای هوشمند استفاده می‌کند. لاکسیس امنیت لایه‌های دیگر از جمله Opera، زنجیره قراردادهای هوشمند سازگار با EVM  فانتوم را نیز فراهم می‌کند. ماموریت طولانی مدت این پروژه ایجاد سازگاری بین تمام نهادهای معاملاتی در سراسر جهان است.

یکی از نقاط قوت فانتوم عملکرد و پردازش کارآمد تراکنش است، یعنی هزاران تراکنش در ثانیه، که در آن تراکنش‌ها در 1-2 ثانیه انجام می‌شوند و هزینه آن کسری از یک سنت برای هر تراکنش است. در نتیجه، فانتوم مقیاس‌پذیری بالاتر با هزینه کمتر را ارائه می‌دهد.

اکوسیستم فانتوم مبتنی بر دو فناوری اصلی پروتکل Lachesis و Opera است.

پروتکل Lachesis لایه اصلی است که شبکه فانتوم را با ارائه سرعت و امنیت تراکنش ایمن می‌کند.

Lachesis یک اجماع aBFT است که از الگوریتم گراف جهت دار غیرمدور (DAG) استفاده می‌کند.

Lachesis چگونه کار می‌کند: داده‌های شبکه را در زمان‌های مختلف پردازش کرده و بدون اینکه فرآیندهای شبکه به خطر بیفتد، فعالیت شرکت‌کنندگانی که رفتار اشتباه یا مخرب داشتند را فیلتر می‌کند.

مکانیسم اجماع اثبات سهام (PoS) Asynchronous Fault Tolerant (aBFT) فانتوم کارایی کل شبکه را حفظ کرده و امنیت را با حداکثر سرعت فراهم می‌کند. توسعه‌دهندگان فانتوم تاکید می‌کنند که مکانیسم PoS کاملاً غیر متمرکز است، به طوری که هر کسی می تواند در یک لحظه به شبکه گره‌ها بپیوندد یا آن را ترک کند.

ویژگی‌های کلیدی Lachesis عبارتند از: غیر متمرکز بودن، تحمل خطای بیزانسی، و سرعت بالای تراکنش‌ها می‌باشد.

Opera، یک لایه بدون مجوز و منبع باز DApps برای توسعه برنامه یا پلت فرم استقرار شبکه اصلی فانتوم است. به لطف ادغام EVM و پشتیبانی از زبان برنامه نویسی Solidity،  فانتوم دارای مجموعه کاملی از قابلیت‌های قرارداد هوشمند است که به کاربران اجازه می‌دهد به طور یکپارچه با پلتفرم‌های اتریوم تعامل داشته باشند و در عین حال مزیت خاص تراکنش‌های فانتوم را حفظ کنند.

بنیاد فانتوم به این نتیجه رسید که حذف حاکمیت، امنیت شبکه را بهبود می بخشد، بنابراین اپرا از یک مدل PoS و اعتبار سنجی کاملاً غیر متمرکز استفاده می‌کند.

فانتوم علاوه بر اینکه یک پلتفرم پرداخت سریع، ایمن و ارزان است، همچنین دارای مدیریت زنجیره‌ای است که در آن کاربران با توکن‌های FTM رأی می‌دهند (یک توکن برابر با یک رأی). کاربران حق دارند میزان موافقت ‌‌و مخالفت خود را در مقیاس 0 تا 4 بیان کنند.

FTM توکن بومی فانتوم است که به اکوسیستم نیرو می‌دهد و برای پرداخت‌ها هزینه‌های شبکه استفاده می‌شود.  FTM ستون فقرات تراکنش‌ها را تشکیل می‌دهد و امکان دریافت کارمزد و پاداش‌ را به کاربران می‌دهد.

بنیانگذاران فانتوم چه کسانی هستند؟

بنیاد فانتوم توسط دانشمند کامپیوتر، دکتر Ahn Byung Ik از کره جنوبی تاسیس شد. در حال حاضر، مدیر عامل این پلتفرم مایکل کونگ است.

تیم پشتیبان فانتوم تجربه گسترده‌ای در زمینه توسعه بلاک‌چین دارد و هدف آن ایجاد یک پلت فرم قرارداد هوشمند است که مقیاس پذیری، تمرکززدایی و امنیت را ارائه می‌دهد.

طبق وب سایت رسمی فانتوم، تیم پشتیبانی این شبکه متشکل از مهندسان متخصص، دانشمندان، محققان، طراحان و کارآفرینان می‌باشد. کارکنان در سرتاسر جهان مستقر هستند.

 چه چیزی فانتوم را منحصر به فرد می‌سازد؟

فانتوم تلاش می‌کند از یک مکانیسم جدید برای تسهیل امور مالی غیر متمرکز استفاده کند.

نسبت به پلتفرم‌های مبتنی بر الگوریتم اثبات سهام (PoS)، مکانیسم Lachesis، ظرفیت بسیار بالاتر، انجام تراکنش سریعترو امنیت بیشتری دارد.

این پروژه برای توسعه دهندگانی که به دنبال راه‌حل‌های غیرمتمرکز هستند، جذاب است.

از طریق فروش توکن در سال 2018، فانتوم تقریباً 40 میلیون دلار بودجه برای توسعه شبکه جمع آوری کرد.

 چه تعداد سکه فانتوم (FTM) در گردش است؟

FTM یک توکن اثبات سهام (PoS) است.

سازگاری این پلتفرم با اتریوم به این معنی است که کاربران می‌توانند FTM استاندارد ERC-20 را خریداری کنند که پس از دریافت در کیف پول خود به طور خودکار به FTM بومی تبدیل می‌شود. نسخه دیگری از FTM با استفاده از استاندارد BEP2 در زنجیره بایننس موجود است. FTM بومی را فقط می‌توان در شبکه اصلی فانتوم  OPERA استفاده کرد.

مجموع عرضه  FTM 3.175 میلیارد توکن است که در حال حاضر 2،134،638،448 FTM در گردش می‌باشد.

معامله بخش مهمی از توکنومیکس فانتوم را تشکیل می‌دهد، به طوری که بخشی از عرضه به طور خاص برای پاداش دادن به کاربرانی که FTM دارند، در نظر گرفته شده است.

 امنیت شبکه فانتوم به چه شکل است؟

فانتوم از الگوریتم اثبات سهام سفارشی برای ارائه خدمات و ایمن‌سازی شبکه خود استفاده می‌کند.  که به عنوان Lachesis شناخته می‌شود، نمونه‌ای از مکانیزم اجماع به اصطلاح تحمل خطای بیزانس ناهمزمان (aBFT) است.

با حذف حاکمیت در میان شرکت‌کنندگان شبکه، فانتوم از خطر حملات سایبری جلوگیری می‌کند.

 از کجا می‌توان فانتوم (FTM) را خریداری کرد؟

توکن FTM  فانتوم به صورت آزاد قابل معامله است و می‌توان آن را در صرافی‌های مطرح مانند Binance، Gate.io و OKEx کره پیدا کرد.

FTM در چندین پروتکل وجود دارد، در حال حاضر توکن‌های ERC-20، BEP2 و OPERA خود فانتوم همگی در گردش هستند.

    • دسته بندی: معرفی و بررسی ارزهای دیجیتال

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *