ترون (TRX) چیست؟

ترون (TRX) یک سیستم عامل غیرمتمرکز مبتنی بر بلاک چین است که توسط بنیاد ترون توسعه یافته و در سال 2017 راه اندازی شد. توکن‌های TRX در اصل توکن‌های مبتنی بر ERC-20 بودند که در اتریوم مستقر شدند، اما یک سال بعد به شبکه خودشان انتقال یافتند.

در ابتدا، این پروژه با هدف ارائه حقوق مالکیت کامل به سازندگان محتوای دیجیتال ایجاد شد. هدف اصلی کمک به سازندگان محتوا (کسانی که فقط بخش کمی از درآمد را دریافت میکنند) و تشویق آنها برای کارشان با پاداش‌های بیشتر است. به طوری که میتوان از مصرف‌کنندگان محتوا دعوت شود تا به سازندگان محتوا به طور مستقیم (بدون واسطه‌هایی مانند یوتیوب، فیس بوک یا اپل) پاداش دهند.

نرم افزار ترون از قراردادهای هوشمند، انواع مختلف سیستم‌های بلاک‌چین و برنامه‌های غیرمتمرکز با نام dApps پشتیبانی می‌کند. پلتفرم این ارز دیجیتال از مدل تراکنش مشابه با بیت‌کوین (BTC) یعنی UTXO استفاده می‌کند. تراکنش‌ها در یک دفتر کل عمومی انجام می‌شود، جایی که کاربران می‌توانند تاریخچه عملیات را پیگیری کنند.

بنابراین، این پلت فرم برای ایجاد یک اینترنت غیرمتمرکز ساخته شده است و به عنوان ابزاری برای توسعه دهندگان dApps و جایگزینی برای اتریوم عمل می‌کند. هر کسی می‌تواند در شبکه ترون برنامه‌های کاربردی ایجاد کند، محتوا ارائه دهد و در ازای آن دارایی‌های دیجیتالی را به عنوان جبران تلاش‌های خود دریافت کند. توانایی ایجاد محتوا و به اشتراک‌گذاری آن بدون هزینه‌ تراکنش، مزیت غیرقابل انکار ترون است.

 اصول شبکه:

داده‌های میزبانی شده در شبکه ترون رایگان و بدون هیچ منبع مرکزی است. سازندگان محتوا توکن‌های TRX را به عنوان پاداشی برای کار فکری خود دریافت می‌کنند.

ترون از ایجاد سکه توسط سازندگان محتوا پشتیبانی می‌کند که می‌توانند در برنامه‌های توسعه یافته خودشان از آن استفاده کنند.

همچنین در شبکه ترون بازی‌های غیرمتمرکزی وجود دارد، بازیکنان می‌توانند مستقیماً سازندگان را با دارایی‌های دیجیتال تشویق کرده و به آنها پاداش دهند.

اکوسیستم مبتنی بر سه سطح است که عملکرد ساده و قدرتمند ترون را تضمین می‌کند. ساختار آن به شرح زیر است:

  • لایه ذخیره سازی، که در آن داده‌های شبکه، وضعیت بلاک‌چین و داده‌های تاریخی به صورت ایمن ذخیره می‌شوند، که به طور کلی، هدف آن تقسیم بندی انواع داده‌های اکوسیستم است.
  • لایه کاربرد، که در آن توسعه دهندگان چهره‌های کلیدی هستند و در آن TRX برای توسعه برنامه‌ها و ایجاد کیف‌پول استفاده می‌شود.
  • لایه هسته، که در آن دستورالعمل‌های مختلف پردازش می‌شود (که فقط به دو زبان برنامه نویسی سالیدیتی و جاوا قابل نوشتن هستند). عملکرد لایه هسته به این شکل است که دستورالعمل‌ها را محاسبه و پردازش می‌کند، به ماشین مجازی ترون می‌فرستد و در نهایت اپلیکیشن‌های غیر متمرکز اجرا می‌شوند.

ابزار اصلی حفاظت از شبکه و همچنین یکی از ویژگی‌های خاص ترون، سیستم اثبات سهام نمایندگی شده (dPoS) است که جایگزینی برای الگوریتم‌های اجماع اثبات سهام و اثبات کار است. این یک مزیت رقابتی ترون است، زیرا به این معنی است که شبکه انرژی بسیار کارآمدتری دارد. علاوه بر این، به دلیل ساختار لایه‌ای، ترون تراکنش‌های بیشتری را در یک زمان نسبت به سیستم‌های اثبات کار پردازش می‌کند. طبق گفته تیم توسعه، ترون دارای توان عملیاتی بالایی میباشد که قادر است تا 2000 تراکنش در ثانیه را بدون کارمزد پردازش کند.

ترون یک سیستم عامل مبتنی بر بلاک چین است که هدف آن اطمینان از مناسب بودن این تکنولوژی برای استفاده روزانه است. در حالی که بیت‌کوین می‌تواند تا شش تراکنش و اتریوم تا 25 تراکنش در ثانیه را انجام دهد، ترون ادعا می‌کند که شبکه آن ظرفیت 2000 تراکنش در ثانیه را دارد.

این پروژه به بهترین وجه به عنوان یک پلتفرم غیرمتمرکز برای اشتراک محتوا و سرگرمی توصیف می‌شود و به همین منظور، یکی از بزرگترین خریدهای آن، سرویس اشتراک فایل بیت‌تورنت در سال 2018 بود.

به طور کلی، ترون اهداف خود را به شش مرحله تقسیم کرده است. این مراحل شامل ارائه اشتراک‌گذاری ساده فایل توزیع‌شده، ایجاد محتوا از طریق پاداش‌های مالی، اجازه ساخت محتوا برای راه‌اندازی توکن‌های شخصی و غیرمتمرکز کردن صنعت بازی است.

ترون همچنین یکی از محبوب‌ترین بلاک‌چین‌ها برای ساخت DApp می‌باشد.

 بنیانگذار ترون چه کسی است؟

ترون توسط جاستین سان، که اکنون به عنوان مدیرعامل فعالیت می‌کند، تاسیس شد. او که در دانشگاه پکن و دانشگاه پنسیلوانیا تحصیل کرده و توسط فوربس آسیا به عنوان یکی از 30 کارآفرین برتر زیر 30 سال شناخته شده است.

او در سال 1990 متولد شد و در گذشته نماینده اصلی ریپل در منطقه چین بود.

چه چیزی ترون را منحصر به فرد می‌سازد؟

در ترون سازندگان محتوا می‌توانند مستقیماً با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنند. با حذف پلتفرم‌های متمرکز اعم از سرویس‌های استریم، اپ استورها و سایت‌های موسیقی امید می‌رود که سازندگان دیگر به واسطه‌ها کارمزد نپردازند که به نوبه خود می‌تواند محتوا را برای مصرف‌کنندگان ارزان‌تر کند. با توجه به اینکه بخش سرگرمی به طور فزاینده‌ای در حال دیجیتالی شدن است، ترون می‌تواند در به کارگیری تکنولوژی بلاک‌چین در این صنعت، برتری داشته باشد.

این شرکت همچنین می‌گوید که یک تیم توسعه‌دهنده با استعداد و با تجربه، مستقر در سراسر جهان، دارد که از شرکت‌های بزرگی مانند ریپل لبز گردآوری شده‌اند.

در حالی که برنامه‌های توسعه در برخی دیگر از پروژه‌های بلاک چین مبهم است، ترون یک برنامه کاری که اهداف خود را برای سال‌های آینده نشان می‌دهد ارائه می‌کند.

 چه تعداد کوین ترون‌ (TRX) در گردش است؟

ترون مجموعاً بیش از 100 میلیارد توکن دارد، و در زمان نگارش این مقاله، حدود 71.6 میلیارد از آنها در گردش است.

هنگامی که فروش توکن در سال 2017 برگزار شد، 15.75 میلیارد TRX به سرمایه گذاران خصوصی اختصاص یافت، و 40 میلیارد برای شرکت‌کنندگان در عرضه اولیه سکه در نظر گرفته شد. به بنیاد ترون 34 میلیارد توکن و به یک شرکت متعلق به جاستین سان 10 میلیارد توکن تعلق گرفت.

در مجموع، این بدان معنی است که 45٪ از عرضه TRX به بنیانگذار و خود پروژه می‌رسد، در حالی که 55٪ بین سرمایه گذاران توزیع می‌شود. منتقدان استدلال می‌کنند که این نسبت بسیار بالاتر از آن چیزی است که در سایر پروژه‌های ارز دیجیتال دیده میشود.

امنیت شبکه ترون به چه شکل است؟

ترون از مکانیزم اجماع استفاده می‌کند که به عنوان اثبات سهام نمایندگی شده شناخته می‌شود.

دارندگان TRX می‌توانند ارز دیجیتال خود را فریز کنند تا ترون پاور دریافت کنند، با ترون پاور میتوان به تولیدکنندگان بلوک رأی داد.

این تولیدکنندگان بلاک در ازای تأیید تراکنش‌ها، ‌ TRX دریافت می‌کنند و سپس این کوین‌ها بین افرادی که به آنها رای داده‌اند توزیع می‌شود.

به گفته ترون، این رویکرد به بلاک‌چین کمک می‌کند تا به سطوح بالاتری از توان عملیاتی دست یابد.

 از کجا می‌توان ترون (TRX) را خریداری کرد؟

خرید ترون از ده‌ها صرافی که در آنها فهرست شده است -از جمله Poloniex، Bancor، KuCoin، Binance، Bitfinex، Coinbene و غیره ممکن است. اما ترون توسط صرافی Coinbase پشتیبانی نمی‌شود.

    • دسته بندی: معرفی و بررسی ارزهای دیجیتال

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *