استلار (XLM) چیست؟

استلار (XLM) یک شبکه غیرمتمرکز همتا به همتا (P2P) متن باز است که در سال 2014 توسط بنیاد توسعه استلار یا Stellar.org ایجاد شد. این شبکه به طور رسمی در سال 2015 با هدف اتصال سیستم‌های مالی جهانی و تضمین پروتکل برای ارائه دهندگان خدمات پرداخت و موسسات مالی راه اندازی شد. این پلت فرم برای جابجایی سریع و مطمئن منابع مالی با حداقل هزینه طراحی شده است. استلار بین افراد، بانک‌ها، پردازنده‌های پرداخت پیوند ایجاد میکند و به کاربران اجازه می‌دهد انواع مختلفی از رمزارزها را ایجاد، ارسال و معامله کنند.

ارز دیجیتال بومی شبکه استلار، Lumens یا XLM نام دارد که به عنوان یک ارز میانی برای انجام عملیات مورد استفاده قرار میگیرد و همچنین برای پرداخت هزینه تراکنش استفاده می‌شود، به این شکل که پول را در چند ثانیه ابتدا به XLM و سپس به ارز درخواستی تبدیل می‌کند.

پروتکل پرداخت استلار مبتنی بر فناوری دفتر کل توزیع شده (distributed ledger) است. پلتفرم استلار به تراکنش‌های فرامرزی کمک می‌کند و بر مشکلات کارمزدهای بالا و روندهای کند غلبه می‌کند. تمرکز XLM بیشتر بر کمک به افراد برای انتقال پول است تا به مؤسسات. بنابراین، استلار دسترسی به سیستم‌های مالی را ارائه می‌دهد و مردم می‌توانند پول خود را با هزینه کم و سرعت بالا به سراسر جهان ارسال کنند.

علاوه بر این، استلار به عنوان یک صرافی و بازار غیرمتمرکز عمل می‌کند. کاربران پلتفرم می‌توانند سفارش‌های خرید فروش خود را مدیریت کنند، و همچنین دارایی‌های ترجیحی خود را در تسویه حساب‌ها انتخاب و تنظیم کنند.  XLM یک سکه داخلی است که به کاهش هزینه تراکنش‌ها کمک می‌کند.

این شبکه از امنیت بالایی برخوردار است. دارندگان XLM باید حداقل یک توکن داشته باشند تا بتوانند در شبکه فعال بمانند. اجرای تراکنش‌های شبکه به طور موثر و با حداقل هزینه‌های زمانی، یک تفاوت کوچک بین استلار و سایر پلتفرم‌های کریپتو است. در واقع استلار یک هدف جهانی را به وقوع رسانده است. به علاوه، با گران‌تر کردن ریزتراکنش‌ها، هکرها هیچ شانسی برای سود بردن ندارند، و پلتفرم در برابر حملات سایبری محافظت میشود، این اقدام شبکه استلار را از تهدیدات جدی در امان نگه می‌دارد.

مخاطبان استلار ساکنان کشورهای در حال توسعه هستند، کاربران عادی که از طریق تراکنش‌های سریع، ساده و ارزان امکان دسترسی به اقتصاد جهانی را دارند. شبکه استلار از Lumens برای انتقال و ارسال پول نقد به ارزهای متعدد استفاده می‌کند. پس از ارسال وجه گیرنده می‌تواند مبلغ را با هر ارز دیگری که مایل باشد دریافت کند. این ویژگی زمانی سودمند است که تبادل بین ارزهایی انجام شود که جزو جفت ارز‌های پر معامله نیستند.

پشتیبانی از تراکنش‌های چند ارزی یکی دیگر از مزیت‌های رقابتی استلار است و توانایی تراکنش‌ها با ارزهای مختلف باعث بهبود فرآیندهای خارجی شبکه شده است. علاوه بر این، سرعت پایدار و هزینه‌های پایین تراکنش امتیازی است که کاربران دریافت می‌کنند.

این قابلیت توسط توسعه‌ای به نام Anchors (پلی بین ارزهای مختلف و شبکه) ایجاد می‌شود که تبادل درون شبکه را ساده می‌کند و به سرعت بخشیدن به کل فرآیند کمک می‌کند.

به طور خلاصه، مزایای استلار (XLM) عبارتند از:

سادگی: در استلار هم فرآیند تبادل ارز و هم دسترسی کاربران ساده است.  با توجه به XLM، تمام تراکنش‌ها برای فرستنده و گیرنده به طور یکپارچه انجام می‌شود.

عدم تمرکز: پایگاه داده استلار متن باز است. هیچ مرجعی حرکت Lumens را کنترل نمی‌کند. اطلاعات تراکنش‌‌های انجام شده در بلاک‌چین ذخیره می‌شوند و هر کسی می‌تواند آن را بررسی کند.

سرعت بالای انتقال و تایید تراکنش: (که توسط مکانیسم اجماع استلار تسهیل می‌شود) زمان تراکنش حدود 3-5 ثانیه است، که سریعتر از نقل و انتقالات بانکی و پرداخت‌های فرامرزی است. بلاک چین استلار قادر به پشتیبانی از هزاران تراکنش در ثانیه است که استفاده از قراردادهای هوشمند و امضاهای چندگانه را ممکن می‌سازد.

 هزینه پایین تبدیل ارز در مقایسه با روش‌های جایگزین: بلاک چین استلار دارای نرخ تورم سالانه 1٪ می‌باشد و این مقدار ثابت است.

به زبان ساده، استلار یک شبکه باز است که امکان جابجایی و ذخیره پول را فراهم می‌کند. هنگامی که استلار در ژوئیه 2014 منتشر شد، یکی از اهداف آن افزایش گنجایش مالی در جهان بدون نیاز به بانک بود، اما بلافاصله پس از آن، اولویت‌های شبکه تغییر کرد و بر کمک به شرکت‌های مالی برای ارتباط با یکدیگر از طریق فناوری بلاک‌چین تمرکز کرد.

توکن اصلی شبکه، Lumens، به عنوان پلی عمل می‌کند که باعث می‌شود معاملات دارایی‌ها هزینه کمتری داشته باشد. این ویژگی‌ها ارائه دهندگان خدمات پرداخت را به چالش می‌کشد که اغلب برای خدمات مشابه هزینه‌های بالایی دریافت می‌کنند.

اگر همه این ویژگی‌ها به نظرتان آشنا می‌رسد، شایان ذکر است که استلار در ابتدا بر اساس پروتکل Ripple Labs ساخته شده بود.

بنیانگذاران استلار چه کسانی هستند؟

جد مک کالب پس از ترک ریپل در سال 2013 به دلیل اختلاف نظر در مورد مسیر آینده شرکت، استلار را با جویس کیم که وکیل است، تاسیس کرد.

در توضیح منطق پشت استلار در سپتامبر 2020، مک کالب به CoinMarketCap گفت: «کل طرح اصلی استلار این است که می‌توانید ارزهای فیات را با یکدیگر و با دارایی‌های دیجیتال معامله کنید.»

هدف مک کالب این است که اطمینان حاصل کند استلار می‌تواند راهی را به مردم ارائه دهد تا فیات خود را به ارزهای دیجیتال تبدیل کنند و همچنین اصطکاک‌هایی را که معمولاً هنگام ارسال پول در سراسر جهان تجربه می‌کنند، از بین ‌ببرد.

او در حال حاضر به عنوان مدیر ارشد تکنولوژی استلار و همچنین یکی از بنیانگذاران بنیاد توسعه استلار خدمت می‌کند. هدف این سازمان غیردولتی این است که «با آسان کردن نقل و انتقالات و به کمک افراد توانمندتر، پتانسیل اقتصادی جهان را بالا ببرد.»

 چه چیزی استلار را منحصر به فرد می‌سازد؟

پرداخت کارمزد برای خیلی‌ها مشکل است. با این حال، هزینه‌های بالا فقط مختص انتقالات از طریق پی‌پال و از این قبیل خدمات پرداخت نیست، کارمزد تراکنش‌ها به دلیل ازدحام در بلاک‌چین‌های بیت‌کوین و اتریوم نیز بالا می‌رود.

استلار منحصر به فرد است زیرا هر تراکنش فقط 0.00001 XLM هزینه دارد و با توجه به اینکه یک واحد از این ارز دیجیتال فقط چند سنت است، کاربران عملاً پولی برای تراکنش‌ها پرداخت نمیکنند.

تعداد کمی از پروژه‌های بلاک چین توانسته‌اند با شرکت‌های تکنولوژی بزرگ و شرکت‌های فین تک همکاری کنند. چند سال پیش، استلار و IBM با یکدیگر همکاری کردند تا World Wire را راه‌اندازی کنند، پروژه‌ای که به موسسات مالی بزرگ اجازه می‌داد تا تراکنش‌های خود را به شبکه استلار ارسال کنند و با استفاده از پل‌های بلاک‌چینی مانند استیبل‌کوین، تراکنش‌ها را انجام دهند.

سایر بلاک‌چین‌هایی که دارای بودجه‌های بالا هستند، می‌توانند به پروژه‌هایی که به پیشبرد اکوسیستم کمک می‌کند کمک‌های بلاعوض اعطا کنند، استلار به کاربران خود اجازه می‌دهد تا در مورد اینکه کدام پروژه‌های سرمایه‌گذاری باید حمایت شوند، رای دهند.

 چند سکه استلار (XLM) در گردش است؟

زمانی که شبکه استلار در سال 2015 راه اندازی شد، در مجموع 100 میلیارد XLM منتشر کرد، اما همه چیز از زمان انتشار تغییر کرده است. اکنون، کل عرضه 50 میلیارد XLM است و عرضه در گردش در حال حاضر 20.7 میلیارد می‌باشد.

در سال 2019، بنیاد استلار اعلام کرد که بیش از نیمی از عرضه این ارز دیجیتال را می‌سوزاند. این بدان معنی است که اکنون تقریباً 30 میلیارد XLM در دسترس است. در حالی که بخشی از این سرمایه برای کمک به توسعه سازمان در نظر گرفته شده و حدود یک سوم برای سرمایه گذاری در سایر بلاک چین‌ها اختصاص داده شده است.

این بنیاد برای توضیح اینکه چرا این حجم از توکن‌ها را سوزانده و میخواهد XLM بیشتری را در آینده بسوزاند گفت: «بنیاد توسعه استلار (SDF) می تواند کاری را که برای انجام آن ایجاد شده است با استفاده از Lumens کمتر انجام دهد… 55.5 میلیارد Lumens نمی‌توانست پذیرش استلار را افزایش دهد.»

امنیت شبکه استلار به چه شکل است؟

این شبکه با استفاده از پروتکل اجماع استلار ایمن شده است که دارای چهار ویژگی اصلی است: «کنترل غیرمتمرکز، تاخیر کم، سرمایه‌گذاری انعطاف پذیر و امنیت مجانبی (احتمال شکست آن بسیار ناچیز است)»

از طریق پروتکل اجماع استلار (SCP)، هر کسی می‌تواند به فرآیند اجماع دسترسی داشته باشد و هیچ نهاد واحدی نمی‌تواند به تنهایی تصمیم‌گیری کند و قدرت را به دست بگیرد. تراکنش‌ها نیز به‌طور ارزان و در عرض چند ثانیه تأیید می‌شوند و اگر افراد نادرستی تلاش کنند به شبکه بپیوندند، تدابیر امنیتی اجرا خواهد شد.

 از کجا می‌توان استلار (XLM) را خریداری کرد؟

خرید استلار از طریق طیف گسترده‌ای از صرافی‌های برتر -از جمله Binance، Coinbase، Kraken، Bittrex، Bitfinex، Upbit و Huobi امکان پذیر است.

    • دسته بندی: معرفی و بررسی ارزهای دیجیتال

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *