ظاهرا، این هفته رویداد خاصی در جلسه کمیته بازار آزاد فدرال رخ نمیدهد. در اوایل این ماه جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، در مجلس سنا با عبارات واضح و غیر معمولی درباره جدول زمانبندی بانک مرکزی صحبت کرد: «در طی سال جاری… اگر همه چیز همانطور که انتظار داریم پیش برود، به عادی سازی سیاست خواهیم پرداخت، یعنی خرید داراییها را در ماه مارس به پایان میرسانیم، و در طول سال نرخها را افزایش خواهیم داد… شاید در اواخر سال جاری اجازه دهیم ترازنامه به پایان برسد.» جای تعجب نیست که این اظهارنظرها و سایر نظرات در قیمتگذاری بازار تاثیر گذاشته باشد، به طوری که معاملهگران انتظار تنها 5 درصد افزایش نرخ را در این هفته دارند، اما تا پایان سال نرخ بهره چهار بار افزایش مییابد. به عبارت دیگر، معاملهگران نشست این هفته فدرال رزرو را آرامش قبل از طوفان میدانند، زیرا در بقیه سال برنامه فدرال رزرو تشدید سیاست انقباضی است
آیا برنامه تسهیل کمی فدرال رزرو زودتر از حد انتظار به پایان میرسد؟
از منظر اقتصاد کلان، بانک مرکزی در حال حاضر از منحنی عقب مانده است. به هر حال، نرخ بیکاری زیر 4 درصد است و تورم در بالاترین حد چند دهه اخیر، بالای 7 درصد قرار دارد. با توجه به این موضوع، چرا فدرال رزرو تحت برنامه تسهیل کمی (QE) خود به خرید دارایی ادامه میدهد، حتی اگر به سرعت این خریدها را کاهش دهد آیا فایدهای دارد؟
پاول در جلسه تایید صلاحیت خود گفت:
«به خاطر داشته باشید که ترازنامه 9 تریلیون دلار است و از جایی که باید باشد فاصله زیادی دارد.»
اگرچه این محتملترین سناریوی ما نیست، اما این احتمال وجود دارد که دیدگاه بانک مرکزی در هفتههای اخیر تغییر کرده باشد و جروم پاول و تیمش تصمیم بگیرند به جای صبر کردن تا مارس، اکنون خرید داراییها را متوقف کنند. در چنین شرایطی، داراییهای ریسکی مانند ارزها و شاخصهای با بازدهی بالاتر ممکن است با کاهش مواجه شوند، در حالی که احتمال دارد خرید داراییهای امن مانند اوراق قرضه و دلار آمریکا افزایش یابد.
“Fed put” به تمایل بانک مرکزی ایالات متحده به سیاستهای پولی انبساطی (یا به تعویق انداختن سیاستهای سختگیرانه) در واکنش به کاهش قیمت سهام اشاره دارد. بسیاری از سرمایه گذاران بر این باورند که یکی از ماموریتهای غیر رسمی فدرال رزرو این است که سیاست پولی را انتخاب کند که در پی آن قیمت سهام به شدت کاهش نیابد.
برخلاف وضعیت فعلی، در گذشته، فدرال رزرو همزمان با ترس از رکود اقتصادی، نرخ بهره را افزایش میداد. اما در حال حاضر نگرانی اصلی فدرال رزرو این است که مجبور شود در واکنش به تورم بالا، نرخها را به شدت افزایش دهد، که به طور بالقوه رشد اقتصادی را در آینده کند میکند. به عبارت دیگر، بعید است که فدرال رزرو نگران یک رکود تهدیدآمیز باشد، بنابراین ممکن است تمایل فدرال رزرو به سیاست انبساطی، به میزان قابل توجهی کمتر از چیزی باشد که انتظارش را داریم.
از فدرال رزرو چه انتظاری میرود؟
بدون دیدگاه